About me

Hi! I`m Laura 

And welcome to my blog.

Let me quickly introduce myself. I‘m Laura, the culinary artist behind NIEMI and a professional pastry chef. I‘m originally half Finnish and half German and settled in Zürich Switzerland for the past almost 10 years. 

Why Switzerland? Because I love living in the country with the best chocolate ;) 

I have the biggest passion for patisserie and baking. Ever since I was in my early years baking has always fascinated me and become such a passion of mine that I decided to turn it into my career. 

Baking and recipe creating has always intrigued me. I love to experiment with new ideas, recipes and new techniques and I always keep learning and trying new things.

I‘ve been blogging for a few years and I love sharing my recipes, insights and creativity through this blog with everyone. 

I started food photography just a few years back and I love the creativity it gives me trying to catch the flavor, texture and essence of my recipe through a single frame. 

I hope you enjoy my blog and that I can inspire you to find the joy in baking and bake with me 💕




Hi! Ich bin Laura 
Herzlich willkommen auf meinem Blog.

Ich bin professionelle Konditor Meisterin, ursprünglich halb Finnisch/Deutsch und seit ca. 9 Jahren in Zürich, Schweiz zu Hause.  
Ich habe jahrelange Erfahrung in der Konditorei und Gastronomie und meine grösste Leidenschaft ist die Patisserie.
Das Backen und Rezepte kreieren war schon immer meine grosse Leidenschaft. Neulich kam auch das Fotografieren dazu. 
Ich liebe es, mit neuen Ideen, Rezepten und neuen Techniken zu experimentieren und immer weiter zu lernen. 
Aus diesem Grund ist mein Blog NIEMI entstanden. Um meine Rezepte, Tipps und Erfahrungen mit euch zu teilen und  hoffentlich euch dazu zu inspirieren, sich einen Schneebesen zu schnappen und mit mir zu backen!

Meinen Blog schreibe ich auf Englisch aber gerne kann ich die Rezepte für euch übersetzten. Mir einfach eine Nachricht senden ⬇️

Bei Fragen oder Anregungen könnt ihr mich gerne kontaktieren

Lots of Love,
Laura 




Share
Tweet
Pin

Instagram